piatok 18. júla 2014

Kde bolo tam bolo ...

Kde bolo tam bolo , bola jedna princezná. Prišla k nej čarodejnica , tá ju zakliala . Zakliata princezná sedela , btw. bola úplne dokonalá, roky , vôbec nestárla  a čakala.Jedného dňa prišiel krásny , milý pozorný princ , našiel princeznú a pobozkal ju . Zamilovali sa , vzali sa a boli šťastný až do smrti. 


Každá rozprávka končí takto. Pretože koho zaujíma že princeznej sa z tehotenstva spravili strie ? 
Realita býva smutnejšia .. Klikajte dole ak chcete celý článok :)



Už pri začiatku , keď je reč o princeznej , som bola prekvapená z jej dokonalosti. Hovorí sa o krásnych "princeznách" že zvyčajne sú vygumované(nič v zlom , nie všetky) , alebo namyslené. Krásny , dokonalý princ? Sen mnohých dievčat . Síce nie na bielom koni ale bielom bavoráku. Ak je pekný , milý , pozorný , majte sa na pozore . Iste tu niečo nehrá.
Skutočnosť je trochu menej jemná. Od malička nás rozprávky nútili chcieť byť krásnymi princeznami(nikdy nebolo spomenuté , že princezné majú povinnosti), s blonďavými dlhými kučerami .Naznačovali že život je milý a jemný ako jarný vánok..  Mnohé z nás poznáme čarodejnice v skutočnom živote ktoré nás  síce nezakliali , ale vzali nám niečo na čom nám záleží .A to boli viac.V takých momentoch nám neostávalo nič , len sa zavrieť do izby a plakať.Vtedy som ja osobne , túžila aby ku mne prišiel niekto , a zachránil ma zo zovretia "čarodejnice". Síce my holky nie sme dokonalé , krásne ,milé a pokorné ako rozprávkové princezné , ale sme si  našich chýb vedomé skutočné královné nášho života. Ľudia čo sa nám snažia rozprávať do nášho kráľovstva , môžu len rozprávať, pretože viac nemôžu.Moc nad naším životom držíme len a len my.
Je na nás či si užijeme skutočnosť , alebo sa necháme strhnúť rozprávkami. Nikdy nič neskončí tak dokonalo . Dokonca ani nevieme ako princezné a princovia dopadnú po svadbe . Nemali by sme sa spoliehať na príbehy z ktorých vieme len polovicu. Ak sa nepreberieme z rozprávok sami , pád do reality môže byť bolestivý. Nepríde dokonalý chlapec , s tehličkami , ktorý ti bude naslúchať... Môže sa stať že pôjde za zlou "čarodejnicou" ...
Realita sa líši od rozprávok .No nie ?



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára